Heim / Tíðindi / Seinastu Tíðindini / OL-liðið: Bulgaria

OL-liðið: Bulgaria

Det var så tæt på….

Her er et lille referat: I 2. runde ved OL i Baku mødte vi Bulgarien. De stillede i stærkeste opstilling. Det vil sige 4 stormestre med en gennemsnitlig rating på 2605. Helgi mødte verdens nt. 10, Topalov. Denne tilbød ret tidligt et bondeoffer, men Helgi takkede fornuftigt nok nej. Senere overtog Topalov styringen og havde gennem hele partiet en lille fordel. Helgi forsvarede sig imidlertid godt, at da hver side havde tårn, springer og 3 bønder tilbage, tilbød Topalov remis. Et fremragende resultat.

Vores holdkaptajn, GM Branko Tadic, lokkede mig til at spille en variant, som jeg aldrig havde set et døgn tidligere. Dette indbefattede et officersoffer. Partiet fulgte vores analyser til og med 19. træk. Her havde jeg fået 3 bønder for officeren og en lige stilling. Partiet var kompliceret, og min modstander kom i tidnød. Her spillede han upræcist, og jeg fik en klar fordel. Efter 36 træk, og med 37 sekunder på uret, tilbød min modstander remis. Jeg havde 7 minutter tilbage og tænkte i 6 minutter. Jeg fandt imidlertid ikke det ret simple vindertræk, der var i stillingen, og tog imod remis tilbuddet. Ærgerligt. Jeg drømmer nok om 36.-,g6! i nat.

Jóan Hendrik kom godt fra åbningen. Så kom han i tvivl om, hvilken plan han skulle vælge, hvilket resulterede i lidt planløst spil. Han blottede sig så på kongefløjen, og pludselig kom der et lynnedslag, han slet ikke havde set. Det var helt ødelæggende, og Jóan Hendrik måtte opgive kort efter.

Sjúrður spillede et langt parti, hvor der i en lukket stilling blev manøvreret frem og tilbage på begge fløje. Efter 55 træk havde Sjúrður en lille fordel, men han havde mindre en et minut tilbage. Det gik ud over overblikket, og pludselig havde modstanderen et bondeoffer, som åbnede vejen til Sjúrðurs konge, og det fandt han ikke noget forsvar imod. Alt i alt er et nederlag på 1-3 mod Bulgarien faktisk et helt rimeligt resultat, men vi var altså meget tæt på 2-2

Sí eisini

EM_2017_Rogvi_Hogni_Nielsen

Sandavágsmenn økja

Oddaliðið í landskappingini í talvi, Sandavágs Talvfelag, økti um leiðsluna við knúsandi 4-0 sigri á …