Heim / Tíðindi / Seinastu Tíðindini / OL-liðið: Eftirmeting av dystinum móti Suður Sudan

OL-liðið: Eftirmeting av dystinum móti Suður Sudan

Åbningsrunden ved skakolympiaden i Baku, var en speciel oplevelse. Vi mødte Sydsudan, der stillede med én ratet spiller med et ratingtal på 1899 og tre ikke-ratede spillere. I ”gamle dage” betød dette som regel en sikker sejr. Sådan er det ikke mere. Vi fik en hård kamp.

Endnu værre gik det Bulgarien, der kun fik 2-2 med (Nord)Sudan, selv om Bulgarien havde et hold med en gennemsnitlig rating på 2590. Det så også skidt ud for os i lang tid. Helgi vandt ret tidligt en officer for to bønder, og selv om det var meget kompliceret, stod Helgi klart bedst. I tidnøden lavede han imidlertid en grov fejl, og han stod et stykke tid klart til tab. Så klart at modstanderen endda afviste et remistilbud. Helgi kæmpede imidlertid forbilledligt, fik afværget den direkte fare og kom ud i et slutspil, hvor han havde tårn, løber og bonde imod tårn og 5 bønder. Det var tykt remis, men Helgi spillede sin chance, og pludselig havde han snydt modstanderen. Jeg havde fordel det meste af partiet, men i tidnøden blev det forvandlet til et lige slutspil.

Jeg fandt imidlertid en god plan, som modstanderen ikke kunne gennemskue, og så faldt hans stilling helt fra hinanden.

Jóan Hendrik undveg et par gange stillinger, som var for lette for modstanderen at spille. Herved påtog han sig en svag bonde, og da modstanderen spillede rigtigt godt, mistede Jóan Hendrik bonden, hvorefter han aldrig fik modchancer.

Dagens oplevelse var Sjúrður. Han fik en lille fordel i åbningen. Fordelen blev lidt efter lidt udbygget, og til sidst blev trykket så stort, at Sjúrður vandt en bonde. Derefter blev partiet sikkert kørt hjem, uden at modstanderen fik lov til at sprælle. Et flot parti af OL-debutanten. Sammenfattende kan vi være godt tilfredse. Min vurdering er, at Sydsudans 3 første spillere har en styrke på over 2200, og den sidste tæt op imod, og da vi på et tidspunkt stod til at tabe matchen, kan vi kun være glade for en sejr på 3-1 🙂

 

John veit hvar hundurin er grivin!
John veit hvar hundurin er grivin!

Sí eisini

EM_2017_Rogvi_Hogni_Nielsen

Sandavágsmenn økja

Oddaliðið í landskappingini í talvi, Sandavágs Talvfelag, økti um leiðsluna við knúsandi 4-0 sigri á …