Heim / FM einstaklingar / FM 2013 / FM uppdateringar – 2. umfar, framhald

FM uppdateringar – 2. umfar, framhald

Rani Nolsøe ger vidmerkingar til FM í talvi, sum í hesum døgum verdur telvad í Argja Skúla.

 

FM update!
Í einum vælleiktum sisilianara fekk Eyðun ein risariddara á d5, sum Høgni – tað øll so ógvuliga væl vita aftaná – forsømdi at býta av í 14. leiki. Eftir tað býtti Eyðun alt træið av, og tá roykurin legði seg høvdu teir eina endastøðu á borðinum, sum Høgni helst metti til javnleik. Men Eyðun var snedigur og fekk fikserað allar finnurnar hjá Høgna á sama liti sum bispurin, og tá var bert eftir at skapa einar tveir veikleikar í støðuni. Framstødið við f-finnuni var ein vandi hjá Høgna, samstundis sum finnurnar frúgvamegin vóru veikar.
Eyðun smekkaði til, rendi f-finna fram og Høgni kom undir ógvusligt trýst. Hansara allar seinasti møguleiki var silikonleikurin 41. Kd3!, sum við presisum spæli hevði hildið javnleikin við tí uttasta á negnulum. Hugskotið er 41. Kd3+, Kd6 42. fxg3, Rf3+ 43. Ke4, Rxg3? 44. Rd1 og riddarin á d5 rýkur við sigri til Høgna. 
Men, men. Høgni fór á d2 í staðin fyri d3 og eftir tað var Eyðun náðileysur – næstan a la Magnus style:) Við sigrinum hevur Eyðun lagt seg á 2. plássið, meðan Høgni væl kann koma afturíaftur við sínum eina stigi frá fyrsta umfari.

 

{jcomments on}

Sí eisini

FM uppdateringar – 9. umfar

Rani Nolsøe ger vidmerkingar til FM í talvi, sum í hesum døgum verdur telvad í Argja Skúla.

 

 

FM update:

Veni, vidi, vici!

Olaf kom, sá og sigraði í tí mest kompromisleysu FM kapping, eg haldi meg minnast. 

Av teimum 45 talvunum tilsamans, endaðu einans fimm við javnleiki! Tað týður uppá ein heilt einastandandi kampvilja, ein eirindaleysan vilja at vinna, og uppá nógva orku, kreativitet og sjálvsálit í ólukkumát.