Heim / Tíðindi / Seinastu Tíðindini / OL-liðið: Tryggur sigur á Jersey

OL-liðið: Tryggur sigur á Jersey

I 3. runde ved OL i Baku blev det som forventet til en stor sejr over Jersey.

Helgi vandt et parti, hvor modstanderen hurtigt lavede en unøjagtighed. Derefter fik vi en typisk sicilianer, hvor sort tidligt får sikret kongen og spiller på de svagheder, som hvid pådrog sig i sit forsøg på at angribe. Helgi fik godt spil på dronningefløjen, og da modstanderen havde fået stillet alle sine brikker op til forsvar der, svingede Helgi hurtigt og fikst angrebet over mod hvids konge, der stod ene og alene uden mulighed for at forsvare sig.

Jeg brugte endnu en gang et forslag fra vores holdkaptajn, GM Branko Tadic. Da vores analyse endte efter 10 træk, havde jeg allerede næsten afgørende fordel. I hele partiet stod modstanderens løber på c8, fordi han ikke kunne flytte bøderne på b7 og d7. Da han endelig forsøgte at spille d6, tabte det øjeblikkeligt. En sådan passivering er det aldrig før lykkedes mig at lave.

Jóan Hendrik havde også fået hjælp til forberedelserne, og da analyserne sluttede, stod han klart bedst. Da modstanderen i sin nød prøvede at tage en forgiftet bonde, bragede angrebet lige igennem. Jóan Hendrik vandt en officer, og da han lidt efter vandt endnu en, opgav modstanderen.

Sjúrður var indblandet i det mest spændende parti. Modstanderen prøvede med sort i en sicilianer lidt atypisk meget hurtigt at angribe, og da Sjúrður ventede for længe med det obligatoriske modstød, kom han lidt i vanskeligheder. Derefter spillede han imidlertid bedst, og han fik klar fordel med en farlig fribonde. I tidnøden havde modstanderen desværre en fiks trækfølge, der vandt denne fribonde, og derefter var det bare remis. 3½-½ er selvfølgelig en god sejr, men Jersey hører trods alt til i den lavere ende. Det bliver nok mere alvorligt i morgen!

Sí eisini

cropped-talv-logo.jpg

Tvíumfarið verður telvað í Klaksvík

Tvíumfarið leygardagin 19.01.2019 verður telvað í Skúlatrøð (Ósáskúlin) í Klaksvík. Byrjað verður kl. 10.00. Seinna …