Heim / FM einstaklingar / FM 2015 / FM 1. umfar

 Spenningur frá byrjan

 

FM-einstaklingskappingin í talvi byrjaði við einum braki. Í landsliðsbólkinum varð lagt bragdliga fyri; hvør maður kýtti seg at vinna í fyrsta umfari í gjár, á hvørjum borði var rættilig kamptelving, eingin gekk í remistonkum. Úrslitið var eisini, at einki talv endaði javnt - fimm vunnu og fimm taptu.

 

Eyðun Nolsøe mundi taka tey flestu á bóli. Við hvíta fólkinum koppaði hann favorittinum Høgna Egilstoft Nielsen. Í fjør vann Høgni øll tíggju talvini í kappingini, nú snávaði hann í fyrsta umfari. Eyðun telvaði skotsku byrjanina og tóktist væl fyrireikaður. Høgni var sær sjálvum líkur framfýsin og beinleiðis í sínum spæli, men Eyðun stóð stúttur og tóktist at hava fult tamarhald á støðuni. Hann fekk fólkið at standa væl á borðinum og eftir eitt uppbýti í miðtalvinum fór tað at líkjast einum fyrimuni. Og eftir tað var hann náðileysur. Ógvuliga sannførandi byrjan hjá Eyðuni, sum annars einki hevur telvað í vetur.

FM 1. umfar

 

Rógvi Egilstoft Nielsen verður uttan iva drúgvur í kappingini. Tað var flog og fynd yvir telvingini hjá honum í gjár. Herluf Hansen fótaði sær nóg illa og tóktist mestsum máttleysur longu eftir byrjanina. Martin Poulsen vann eisini, men eina løtu mundu fleiri ivast, um hann hevði tamarhald á støðuni, so sterkt løddi hann. Ein maður varð offraður, men brádliga hevði hann sett Heiðrik Jacobsen skák og mát.

 

Ólavur Simonsen legði eisini nógv fyri í sínum álopi, men tað var ikki nóg væl undirbygt. Nýggi maðurin í bólkinum, Andrias Danielsen av Toftum, sýntist ónervaður av áganginum, og telvaði seg sannførandi til sigurs í einum meira struktureraðum álopi í hinum borðinum. Í fimta talvinum stríddust tveir ógvuliga álopshugaðir telvarar, Hans Kristian Simonsen og Finnbjørn Vang. Báðir eru heldur óortodoksir í stíli, so hetta gjørdist ikki óvæntað eitt sindur av indianaratelving. Hans Kristian tóktist væl upplagdur og vann sannførandi.

 

Annað umfar er í dag. Tá telva Høgni Egilstoft Nielsen og Martin Poulsen, Ólavur Simonsen og Rógvi Egilstoft Nielsen, Eyðun Nolsøe og Finnbjørn Vang, Hans Kristian Simonsen og Andrias Danielsen og Herluf Hansen og Heiðrikur Jacobsen.

Sí eisini

FM 9. umfar

​Rógvi føroyameistari

 

Fyri seinasta umfar í dag stóð kappingin um FM-heitið millum Rógva Egilstoft Nielsen og Eyðun Nolsøe. Men tað bar ikki beinari á enn at báðir taptu í dag. Rógvi, sum var eitt hálvt stig undan Eyðuni, mátti dvína fyri ferfalda føroyameistaranum Martin Poulsen.