Heim / FM einstaklingar / FM 2013 / FM uppdateringar – 2. umfar

FM uppdateringar – 2. umfar

Rani Nolsøe ger vidmerkingar til FM í talvi, sum í hesum døgum verdur telvad í Argja Skúla.

 

Tað gongur ikki stillisliga fyri seg til FM í talvi. Í fyrsta umfari endaðu fýra talv við sigri/tapi og bert eitt við javnleiki. Í gjár vórðu trý talv telvað til kongafall, enntá eitt við tí legendariska skák-mát! Jú, landsliðsbólkurin leverar kamptelving í hesum døgum.
Aftaná katastrofala tapið í fyrsta umfari, leveraði Ólavur eitt nærum lýtaleyst talv móti Martini í gjár. Langa endaspælið var fyri sovítt uttan feilir við tí logiska javnleikinum í fylgi, og harvið hevur Ólavur stabiliserað sítt spæl, meðan Martin skjótt má vísa tenn, um hann skal fylgja við oddinum.
Tí í oddinum liggur ein formsterkur Ólaf við 100%’um so far. Ikki tí. Finnbjørn má ergra seg yvir 27. Fa4, sum sær út til at tapa en force. Hóast álopið hjá Olafi sá øðiligt út, so var støðan áðrenn frúgvaleikin í roynd og veru rættuliga jøvn. Finnbjørn kvitteraði við at lata Olaf seta seg í tað klassiska: skák-mát. Sannur ítróttarandi!
Triðja heila stigið broderaði Herluf Hansen í hús móti Carl Eli. Talvið tyktist reka borð í borð, tó við einum rímuliga stabilum fyrimuni til Herluf. Móti endanum misti Herluf stigvíst momentið, men tá Carl Eli ikki fann presisu verjuleikirnar, gjørdist a finnan hjá Herlufi brádliga drepandi, og ‘it’s all over now baby blue’ hjá Bob Dylan seyg seg niður yvir kongafallið hjá 2005 føroyameistaranum.
Tað er deiligt at síggja góða gamla hvalvíkingin Hanus Brekká við borðið aftur. Móti Hans Kristian Simonsen stóð hann tó eitt vet verri tað nógva av talvinum, og tá teir báðir tóku av javnleikinum átti Hans Kristian at telvað víðari. Við bispaparinum móti bispi og riddara og opnari støðu var tað heilt greitt svartur, sum kundi trola eftir tí heila stiginum.
Talvið millum Eyðun og Høgna byrjaði nógv seinni enn hini og er ikki inntastað enn. Tí hava vit sæð talvið enn, men tað frættist av Argjum, at Høgni lá eftirá. Spennandi verður at síggja, hvussu Eyðun hevur vunnið í móti tí framúr álopssinnaða og taktiskt evnaríka Høgna. 
Støðan í toppinum eftir trý umfør fái eg til: 1. Olaf 2 stig, 2. Eyðun 1,5 stig 3. Martin og Herluf 1 stig.

 

{jcomments on}

Sí eisini

FM uppdateringar – 9. umfar

Rani Nolsøe ger vidmerkingar til FM í talvi, sum í hesum døgum verdur telvad í Argja Skúla.

 

 

FM update:

Veni, vidi, vici!

Olaf kom, sá og sigraði í tí mest kompromisleysu FM kapping, eg haldi meg minnast. 

Av teimum 45 talvunum tilsamans, endaðu einans fimm við javnleiki! Tað týður uppá ein heilt einastandandi kampvilja, ein eirindaleysan vilja at vinna, og uppá nógva orku, kreativitet og sjálvsálit í ólukkumát.